Se aloca 20 de milioane de lei pentru repararea avariilor din reteaua de termoficare

“Sunt aspecte care vor trebui rezolvate in timp, dar astazi am identifcat suma necesara astfel incat sa sporim capacitatea de interventie. Vom aloca banii Primariei ca sa achizitioneze acest serviciu de mentenanta din mediul privat, astfel incat sa scurtam timpul de interventie in care cetatenii nu vor avea apa calda si caldura”, a declarat Nicolae Ciuca in cadrul conferintei de presa de dupa sedinta de Guvern.

“Acolo a ajuns neinvestitia, nepasarea, reteaua de termoficare a Bucurestiului. De aici trebuie sa plecam si de aici trebuie sa facem eforturi ca in aceasta iarna reteaua de termoficare si intreg sistemul de termoficare sa poata fi tinut in stare de functionare si in echilibru.

A fost o avarie care s-a produs tocmai din cauza pierderilor foarte mari. O pompa a fost supraturata si automat s-a produs un scurtcircuit. S-a oprit statia. A fost remediata in cel mai scurt timp, in doua zile, este in curs de incarcare turbina spre capacitatea maxima, apa incalzita a ajuns la 75 de grade in acest moment. Mai cred ca pana luni totul revine la normal la CET Sud.

Ne cerem scuze bucurestenilor pentru ce se intampla, dar trebuie sa ne pregatim pentru iarna. Inca Dumnezeu ne ajuta vremea este calda, dar nu stim cat va dura. Ne pregatim cu aceste capacitati modulare sa le montam in diverse zone din Bucuresti in asa fel incat sa suplinim cu energie termica nou creata aceste pierderi foarte mari din retea”, a afirmat Virgil Popescu.

Citeste si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *