Tara noastra va gazdui noul Centru European pentru Securitate Cibernetica

Bucurestiul, dintr-o lista de sapte orase pe care se mai aflau Bruxelles, Munchen, Varsovia, Vilnius, Luxemburg si orasul spaniol Leon, a fost ales ca oraas gazda. In ultima faza au intrat Capitala Romaniei si Bruxelles. Bucurestiul a castigat cu 15 voturi la 12.

Principala activitate a centrului va fi gestionarea fondurilor pentru securitate cibernetica din bugetele de cercetare ale Uniunii Europene.
Este vorba despre sume de ordinul miliardelor de euro si se preconizeaza ca acest centru sa creasca reputatia tarii noastre.

Centrul pentru Securitate Cibernetica va reprezenta o structura importanta in contextul actual la nivel UE de configurare a unui ecosistem european in materie de securitate cibernetica. Acest centr va avea un rol important in sprijinirea crearii de legaturi intre actorii publici si privati din domeniu, mediul academic si industria de profil din Uniune, asigurand, totodata, coordonarea intre centrele nationale pentru securitate cibernetica din statele membre, spune Ministerul de Externe.

Citeste si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *