A murit Diego Armando Maradona

LIMA, PERU – JUNE 23: Argentina player Diego Maradona in action during a 1986 FIFA World Cup qualifying match against Peru at the National Stadium on June 23, 1985 in Lima, Peru. (Photo by David Cannon/Allsport/Getty Images/Hulton Archive)

Ziarul argentinian Clarin a anuntat vestea trista. In varsta de 60 de ani, Diego Armando Maradona a decedat din pricina unor complicatii la inima. Castigatorul de Cupa Mondiala si legenda fotbalului argentinian tocmai ce suferise o operatie pe creier.

Se parea ca recuperarea merge inspre bine, insa din pacate un infarct a survenit astazi. Conform ultimelor informatii venite din America de Sud, pentru Maradona nu s-a mai putut face nimic. Este cu siguranta una din cele mai negre zile din istoria fotbalului.

Cine a fost Maradona?

Considerat de foarte multi cel mai bun fotbalist din istorie, Maradona are un palmares impresionant. Argentinianul nascut pe 30 Octombrie 1960 si-a inceput cariera de senior la Argentinos Juniors. Dupa 5 ani a facut pasul la Boca Juniors, ca in 1982 sa semneze cu Barcelona. Timp de 2 ani, Maradona a marcat de 22 de ori in 36 de partide pentru catalani.

Doi ani mai tarziu Diego a ajuns la Napoli, acolo unde a scris istroie. A devenit o legenda locala, dupa cele 81 de reusite in 188 de partide. Pana la finalul carierei, acesta a mai evoluat la Sevilla, Newell`s Old Boys si apoi din nou Boca Juniors. In cariera de antrenor, Maradona nu a bifat nume importante, cu exceptia nationalei Argentinei. in prezent, acesta era tehnicianul celor de la Gimnasia de la Plata. Maradona a reusit sa aduca argentinienilor Cupa Mondiala, dupa 2 goluri istorice. Este vorba de “Mana lui Dumnezeu” si de reusita in fata Angliei. Dupa o cursa de 60 m, Diego Armando a punctat in poarta britanicilor, fiind declarat de FIFA – Golul Secolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *